Een orthopedagoog-generalist nodig?

Naast mijn werkzaamheden als supervisor binnen Bee Supervisie voer ik ook opdrachten als zelfstandig orthopedagoog-generalist uit. Ik heb lang gewerkt als gedragsdeskundige binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs (cluster 4 onderwijs). Daarvoor heb ik binnen de 24-uurs zorg met de doelgroep LVB gewerkt als behandelcoördinator. Momenteel werk ik binnen een dagbestedingsplek en ben ik als gedragswetenschapper verbonden aan een beschermde woonvorm met jongvolwassenen, volwassenen en ouderen met een licht verstandelijke tot verstandelijke beperking. Een breed spectrum van onderwijs- en zorgvragen behoord tot mijn palet aan vragen.

Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn, een gesprek te voeren en mij te verdiepen in de levensgeschiedenis van de persoon tegenover mij. Jong of oud, we kunnen elkaars leven verrijken. Communicatie en daarmee de interactie van mens tot mens, zijn voor mij essentiële onderdelen binnen het contact met leerlingen of cliënten maar ook binnen een onderwijs- of zorgteam. Een rijke interactie is voor mij de basis van echt contact.

Daarnaast ben ik graag onderdeel van een team. Op die manier kunnen we samen kennis uitwisselen als systeem, om daarmee een kind of jongere verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Als orthopedagoog kan ik inzoomen op de kleine stappen die we samen maken en daarmee genieten van de groei die kinderen, jongeren of volwassenen laten zien. Ik vind het interessant om een vraagstuk vanuit verschillende perspectieven te belichten en samen met een team van begeleiders aan de slag te gaan om een complexe begeleidingsvraag te beantwoorden. Ik draag graag mijn steentje bij aan het ontwikkelen van een doorgaande lijn in zorg- en kwaliteitsvraagstukken. Bovenal wil ik in verbinding staan met de mens tegenover mij en hen verder helpen richting de toekomst.

Ben jij op zoek naar een orthopedagoog? Je mag altijd contact met mij opnemen om te kijken of ik iets voor jouw organisatie kan betekenen.