Welkom bij Bee Supervisie! Mijn naam is Vanessa Werners, een bezige bij op zowel zakelijk- als privé vlak.

In 2004 startte ik mijn loopbaan als leerkracht in het basisonderwijs. In 2007 studeerde ik af als orthopedagoog en in 2009 als onderwijskundige aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Direct na mijn studie ben ik als behandelcoördinator binnen een 24-uurs setting voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, in combinatie met
psychische- en gedragsproblematiek, aan de slag gegaan. Daarna ben ik teruggekeerd naar het onderwijsveld. Ik heb gewerkt als gedragswetenschapper bij de tak ambulante begeleiding vanuit het speciaal onderwijs. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het voortgezet speciaal onderwijs (cluster 4 gedrag- en psychische problematiek) en gewerkt met jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot ongeveer 21 jaar. In 2017 maakte ik de overstap naar de jongere doelgroep, naar het speciaal onderwijs voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In deze periode rondde ik ook mijn opleiding tot orthopedagoog-generalist af aan de UPO-GEN te Groningen. In 2021 heb ik mijn opleiding tot Supervisor afgerond bij PAO psychologie -nascholing en opleiding- en ben ik tevens mijn eigen bedrijf gestart, genaamd Bee Supervisie. Bij de start van het jaar 2022 ben ik volledig zelfstandige geworden.  

Supervisie, intervisie, begeleiding & coaching en mijn drive voor deze thema’s

Mijn ervaring op het gebied van supervisie, intervisie, begeleiding en coaching deed ik voor een groot deel op binnen het onderwijs en de zorg. Ik heb collega gedragswetenschappers begeleid in hun loopbaan en opleidingstraject tot orthopedagoog-generalist en daarnaast heb ik ervaring opgedaan in de begeleiding en coaching van leerkrachten binnen het speciaal onderwijs en jeugdhulpverleners binnen de zorg. Ik heb zowel gewerkt binnen het onderwijs- als binnen de zorgsector. Daarmee kan ik supervisie vanuit verschillende perspectieven belichten. Ook binnen de begeleiding van teams op inhoudelijke thema’s vind ik mijn drive en verbinding met mensen.

Momenteel ben ik werkzaam als orthopedagoog-generalist NVO/BIG binnen een dagbestedingsplek en verbonden aan een beschermde woonvorm. Een plek met een zeer brede doelgroep van jongvolwassenen tot aan ouderenzorg. Een plek waar ik mij in nieuwe vraagstukken inhoudelijk kan verdiepen, maar ook op het gebied van kwaliteitszorg en teamontwikkeling de uitdaging vind.

Daarnaast vind ik het een eer om mensen te mogen begeleiden in hun professionele- en persoonlijke ontwikkeling en hen te kunnen ondersteunen in het doorbreken van blokkades op weg naar een nieuwe fase van groei. Als ik daar deelgenoot van mag zijn, zitten daar mijn krachten en energiebronnen. Dat maakt dat ik nu de keuze maak om mij als supervisor in te zetten, als aanvulling op mijn baan als orthopedagoog.

In de afgelopen jaren heb ik kennis en ervaring opgedaan op het gebied van:

  • Oplossingsgericht- en systeemgericht werken (opleiding tot orthopedagoog-generalist)
  • Intervisie (RINO Noord-Holland: ‘Intervisie als professionaliseringsinstrument’)
  • Coaching methodieken (ICM opleidingen en trainingen: ‘Coaching opleiding’)
  • Supervisiemethodieken (PAO psychologie, ‘Supervisie geven aan gedragswetenschappers’)
  • Mediation (RINO Noord-Holland, basisvaardigheden Mediation)
  • MBCT training (Psy-zo!)
  • Specifieke trainingen op het gebied van bokscoaching en bokstherapie (Boksend Opvoeden en Bokscoaching Zwolle)

Daarnaast heb ik verschillende inhoudelijke trainingen gevolgd op mijn vakgebied als orthopedagoog.

Boksen, muziek en reizen

In 2016 ben ik gestart met de sport boksen en sinds een jaar probeer ik mij te bekwamen in het kickboksen. Boksen tart je mindset, daagt je fysiek uit maar leert je ook hoe je je adem weer onder controle kunt krijgen en je daarvan bewust te zijn in het dagelijks leven. Binnen supervisie vertaalt dit zich door een sparringpartner voor jou te zijn, samen uitdagingen aan te gaan in de ring en buiten de ring op adem te komen en te reflecteren op je handelen.

“Boxing is the toughest and loneliest sport in the world.
It’s not about how hard you hit, it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward.
Every champion was once a contender that refused to give up.”

Naast het boksen houd ik mij bezig met het maken van muziek. Ik speel als trompettist in een band. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven en werkt zowel inspannend als ontspannend voor mij. Binnen supervisie vertaalt dit zich in het aanboren van nieuwe ideeën en trajecten op een creatieve manier te kunnen benaderen.

‘Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek’

Naast de sport en muziek vind ik het fijn om creatief bezig te zijn, met planten en bloemen in de weer te zijn, te wandelen met de hond om mijn hoofd leeg te maken. Tot slot ben ik gek op reizen met mijn vriend, naar verre landen om daar nieuwe culturen te leren kennen en nieuwe inzichten op te doen en daarmee mijn blikveld op de wereld te verruimen.